Announcement

Collapse
No announcement yet.

MF happenings

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MF happenings

    If I am using the E-M5 on a non Olympus super-telephoto with MF I notice that when focused the image goes slightly blurred every second or so. This happens whether I am using EVF or LV. It can't be an IS phenomena, this is switched off as the outfit is on a tripod. Strangely this doesn't appear to be the case with the Canon 7D in LV mounted on the same lens and using the same magnification factor (x10). Is the fact that the sensor on the E-M5 is supported by the magnetic positioning system for the IS whereas the Canon sensor is fixed? I no longer have an E5 but I don't recall this happening when using with MF and LV on that camera. I have been wondering why a high percentage of images are oof even when I've checked the focus manually time and time again.

    Any ideas? Is it worth asking Olympus Technical Services?

    Thanks

    David

    Canon 7DII, Sigma 150-600mm Sport, Sigma 18-300mm, Sigma 8-16mm, National Geographic Expedition Carbon.

    "It is better to light a single candle than curse the darkness" - Confucius (551479 BC)

  • #2
    Re: MF happenings

    From your description, David - that has to be a camera fault.

    Ian
    Founder/editor
    Digital Photography Now (DPNow.com)
    Twitter: www.twitter.com/ian_burley
    Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
    Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/

    Comment

    Working...
    X
    Scroll To Top Scroll To Center Scroll To Bottom